DAGOPVANG

Cowboys & Angels biedt van maandag tot en met vrijdag opvang op maat.
Bij Cowboys & Angels doen wij er alles aan om uw kind een veilig en vertrouwd gevoel te geven. Dat is tenslotte de basis van waaruit een kind de wereld ontdekt en spelenderwijs leert, maar ook vriendjes maakt. Dit doen wij onder andere door zo veel mogelijk met vaste pedagogisch medewerkers te werken. Wij zorgen voor een vertrouwd gezicht voor u en uw kind.

GROEPSINDELING
Bij Cowboys & Angels worden kinderen van 0 – 4 jaar in een verticale groep opgevangen. Het maximale aantal kinderen is 22.
De verticale groep is onderverdeeld in twee groepen;
– de groep Heaven voor kinderen van 0 – 4 jaar en
– de groep Miracle* voor de kinderen van 2 ½ – 4 jaar.

*De kinderen van 2 ½ jaar en ouder uit de groep Heaven worden tussen 9:00 – 15:00 uur samengevoegd in de groep Miracle voor een peuter programma.
Vanaf 15:00 uur gaan deze kinderen weer terug naar hun eigen groep Heaven.

GROEPSRUIMTE
De groepsruimte is licht, ruimtelijk en modern ingericht. Met de inrichting is rekening gehouden met een huiselijke sfeer. Centraal staat een grote eettafel waar kinderen gezellig kunnen zitten en hun verhalen kwijt kunnen. De ruimte is zo ingericht dat kinderen zelfstandig bij alle speelmaterialen kunnen komen. In de leeshoek kunnen de kinderen op de kussentjes lekker ontspannen terwijl ze worden voorgelezen. En de kleine kunstenaars kunnen zich heerlijk uitleven op de tekenmuur.

DAGINDELING
In onze dagindeling wordt rekening gehouden met rust, reinheid en regelmaat.
Wij bieden ons dagelijks activiteiten aan gekoppeld met bepaalde rituelen, zoals zingen, voorlezen en bidden voor het eten/slapen gaan. Wij proberen ons zoveel mogelijk te houden een vaste dagindeling , maar kijken naar de individuele behoefte van de kinderen. Voor de baby’s houden wij het ritme van het kind zelf aan. Zij gaan naar behoefte meerdere keren slapen.
Op de kinderopvang hanteren we een vaste dagindeling. Zo weten de kinderen wat er gaat gebeuren.
Op een dag doen we allerlei activiteiten, voorbeelden zijn:

  • Buiten spelen; fietsen, klimmen, klauteren, in de zandbak;
  • Binnen spelen; poppenhoek, verkleedhoek
  • Knutselen; dit heeft meestal te maken met het thema wat we op dat moment volgen;
  • Spelletjes spelen; schaken, puzzels maken, kwartetten
  • Boeken lezen
  • Muziek luisteren

Buitenspelen maken onderdeel uit van de vaste dagindeling van de groep. Buitenspelen is gezond en vormt een goede uitlaatklep. Naast al het spelen met spelmateriaal wordt er ook elk dagdeel een activiteit gepland. De activiteit sluit doorgaans aan op het thema. Wij stimuleren het kind om mee te doen, maar laat het vrij om hieraan deel te nemen.

ETEN EN DRINKEN
Vers fruit, de broodmaaltijd, drinken en de verschillende tussendoortjes zijn inclusief en worden door ons verzorgd. De voeding wordt in de koelkast bewaard en door ons klaargemaakt. Behalve als het kind nog babyvoeding gebruikt of een bepaalde voedselallergie heeft waardoor er speciaal eten aangeschaft moet worden. Voor baby ‘s moet de fles- of borstvoeding en de fles meegebracht worden. Alles moet voorzien zijn van de naam van het kind. Groentehapjes (warme maaltijd) worden ook van thuis meegebracht. Kinderen tot 1 ½ jaar kunnen bij ons ‘s avonds een meegebrachte maaltijd uit een potje eten.

Tijdens het samen eten wordt veel aandacht besteed aan eenvoudige tafelmanieren. De (kleinere) kinderen worden geoefend in het eten met een vork, het drinken uit een beker of gewoon al het eten van brood. De grotere kinderen kunnen oefenen met zelf boterhammen smeren.

“Op de kinderopvang snoepen wij gezond, behalve als er een keer feest is”

ZINDELIJKHEID
We houden rekening met peuters die zindelijk (aan het worden) zijn. Er zijn vaste momenten in de dag waarop de begeleiders met ze naar de toilet gaan. Kinderen die al zindelijk zijn mogen zelfstandig naar de wc gaan.